naar top
Menu
Logo Print

Bouwsector dringend op zoek naar werknemers

Dringend gezocht: 16.530 werknemers
magazine

Het aantal vacatures in de bouwsector stond op het eind van het derde kwartaal van 2018 op 16.530. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2018 is dat een stijging van liefst 22,4%. Daarbij komt dat de bouwsector met een vacaturegraad van 7,28% nationaal op nummer 1 staat. De Confederatie Bouw dringt dan ook aan op een snelle uitvoering van de arbeidsovereenkomst. Die deal bevat enkele maatregelen die de krapte op de arbeidsmarkt op korte termijn moet kunnen verhelpen, zoals het aanmoedigen van opleiding en omscholing van werkzoekenden.
Daarnaast komt de Confederatie Bouw met een pleidooi voor een grondige versterking van het duaal leren en van de bouwopleidingen in het middelbaar onderwijs. Vooral dat duaal leren haalt vandaag mooie resultaten: 80 tot 85% van de deelnemers in het duaal traject heeft binnen het halfjaar werk. Ook het middelbaar onderwijs verdient meer aandacht en meer waardering.
Gedelegeerd bestuurder Robert de Mûelenaere: “Een van de factoren om als bouwsector en bouwonderneming verder te kunnen groeien, is het beschikken over voldoende nieuwe medewerkers. Dat is nu nadrukkelijk niet het geval en die schaarste heeft implicaties. Daarom hebben we nu meer dan ooit op elk niveau daadkrachtig beleid nodig om onze arbeidsmarkt te dynamiseren.”

Beurzen

CONFEDERATIE BOUW

CONFEDERATIE BOUW

+3225455600
-