naar top
Menu
Logo Print

Aandacht voor Women in Construction

NAWIC wil vrouwen overtuigen van hun rol in de bouw
magazine

Van 3 tot 9 maart 2019 is het Women in Construction (WIC) Week. Dat initiatief werd in het leven geroepen door de National Association of Women in Construction (NAWIC) om de stereotypen waarmee vrouwen te maken hebben op het vlak van carrières te doorbreken. De bouwsector heeft immers veel plaatsen waar vrouwen vooruit kunnen komen en een carrière voor zichzelf kunnen opbouwen.
De NAWIC streeft ernaar om het idee en de rol van vrouwen in de bouwsector onder de aandacht te brengen. Er is reeds een langzame doch gestage instroom van vrouwen in engineering, architectuur, handel en contracten. De WIC Week kan echter helpen om vrouwen ervan te overtuigen hoe belangrijk hun instroom in de industrie is. Dat gebeurt reeds op middelbare scholen, waar vertegenwoordigers met studentes praten over mogelijkheden in de bouwsector, hen aanmoedigen om ook aan atypische banen te denken en te geloven in nieuwe manieren om door te groeien in een carrière.
U kan WIC Week onder andere vieren door te praten over de verschillende mogelijkheden van vrouwen in de bouwsector. Daarnaast kan u contact leggen met andere vrouwenorganisaties en uw ervaringen delen door op sociale media de hashtag #WomeninConstructionWeek te gebruiken.