naar top
Menu
Logo Print

Schüco ondertekent Green Deal circulair bouwen

Schüco engageert zich voor de circulaire economie
magazine

Schüco heeft mee de schouders gezet onder de Green Deal Circulair Bouwen. Met dat initiatief tussen de Vlaamse overheid, Vlaanderen Circulair, de Vlaamse Confederatie Bouw, OVAM en 230 deelnemende organisaties illustreert de fabrikant van ramen en deuren zijn engagement inzake het klimaat.
De circulaire economie impliceert in de bouwsector vooral het hergebruik en de maximale recyclage van bouwmaterialen, alsook de focus op het optimaal ruimtegebruik en het verlengen van de levensduur van gebouwen. “Maar één van de meest waardevolle concepten binnen circulariteit is een heel eenvoudig: onderhoud!”, stelt Joep Römgens, product manager bij Schüco.
“Daarbij is voornamelijk de uitdaging om onderhoud juist te kunnen plannen. Hiervoor heeft Schüco intussen een breed programma aan producten ontwikkeld die volledig geautomatiseerde meldingen kunnen versturen zodra er onderhoud aan zit te komen. Niet zo verschillend dus van de onderhoudsbeurt van onze auto. Exact op dezelfde manier communiceert een Schüco-deur (of raam… of gevel) dat deze intussen een bepaald aantal cycli in gebruik is en onderhoud kan gebruiken. Zodoende wordt de levensduur verlengd en circulariteit met het grootst mogelijke waardebehoud bereikt.”

SCHÜCO

SCHÜCO

+3287590610
+3287590611