E-peil van eengezinswoningen blijft dalen

Jaarlijks EPB-cijferrapport toont positieve resultaten

Het jaarlijkse EPB-cijferrapport van het Vlaams Energieagentschap is sinds kort weer beschikbaar. Dit jaar gaat het om de energetische karakteristieken van het Vlaamse gebouwenbestand voor de periode 2006 – 2017.
Uit de resultaten blijkt dat het gemiddelde E-peil voor eengezinswoningen is gedaald van E86 voor aanvraagjaar 2006 naar E27 voor aanvraagjaar 2017. 20% van de renovaties is sinds 2015 een ingrijpende energetische renovatie (IER). Ook het gemiddelde E-peil van een IER ligt ruim onder de eis van E90: E66 voor aanvraagjaar 2016 en E59 voor de al ingediende aangiften van aanvraagjaar 2017.
De buitenmuren van woningen zijn in de EPB-aangiften van aanvraagjaar 2017 50% beter geïsoleerd dan in aanvraagjaar 2006. Voor daken en vloeren gaat het om een verbetering van 30%.
Zonnepanelen (PV) plaatsen is sinds de invoering van een verplicht aandeel hernieuwbare energie vanaf aanvraagjaar 2014 de meest populaire techniek voor hernieuwbare energie in de woningbouw: in 86% van de nieuwe eengezinswoningen plaatst men PV-panelen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.