Online magazines

16 juni 2021 Vakinformatie over materialen en technieken voor bouwen en renoveren

Online versie bekijken
Duurzaam betonherstel vermijdt onstabiele infrastructuur
Ons land kampt al een tijd met de veroudering van de infrastructuur. Ook in residentiële appartementsgebouwen moet dit probleem aangepakt worden, want de risico’s zijn wel degelijk aanwezig. Visuele schade kan ontaarden in structurele schade met alle risico’s hieraan verbonden.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

 
Ons land kampt al een tijd met de veroudering van de infrastructuur. Ook in residentiële appartementsgebouwen moet dit probleem aangepakt worden, want de risico’s zijn wel degelijk aanwezig. Visuele schade kan ontaarden in structurele schade met alle risico’s hieraan verbonden.
De Makita XGT®-accu's bieden maximale kracht zonder snoer. Met een piekspanning van 40 V is er nu een accuplatform voor heavy duty klussen. De machines bieden meer kracht, duurzaamheid en een snellere oplaadtijd.
In steeds meer woningontwerpen is de tuin het verlengde van het interieur. Mensen kiezen steeds meer voor open ruimtes waar de vloer buiten doorloopt. De keuken, woonkamer of veranda vormen één grote ruimte met het terras en de tuin.
Zoals je inmiddels ongetwijfeld weet kan MATEXPO dit jaar gewoon doorgaan. En jij kan er dankzij jouw vakplatform Aannemer opnieuw gratis bij zijn! Het enige wat je moet doen is de code AAN2721 ingeven bij jouw online registratie.
Ooit deden schoorstenen enkel dienst als afvoer van rookgassen. Vandaag hebben dakdoorvoeren ook andere functies, zoals de toevoer van verse lucht en de afvoer van vervuilde lucht. Dat betekent dat er ook andere installatievereisten zijn.
De bouwsector is meer dan ooit onderhevig aan maatschappelijke, ecologische en technologische veranderingen. Ondernemingen moeten zich constant aanpassen en digitaal transformeren om relevant te blijven.
97% van de Belgische woningen voldoet vandaag niet aan de langetermijndoelstelling op vlak van EPC-eisen. Heel wat kredietaanvragers kopen dus een woning die aangepakt moet worden. Kandidaat-kopers hebben daarvoor echter vaak geen plan of budget.
Om de afspraken in het kader van het Klimaatakkoord van Parijs na te komen, moeten Europese wetgevers de uitstoot van broeikasgassen van de 250 miljoen bestaande gebouwen en nieuwbouw in de EU bijna tot nul terugbrengen.
In 2050 moet de CO2-uitstoot tot nul herleid zijn, en daarvoor zetten steeds meer bedrijven alle zeilen bij. Zo ook Ready Beton en Satic-Minera.
De uitreiking van de jaarlijkse Prijs Publieke Ruimte is traditioneel de apotheose van het gelijknamige congres. Gezien de huidige coronasituatie werd deze voor het eerst op een alternatieve manier georganiseerd.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.