Online magazines

11 augustus 2021 Vakinformatie over materialen en technieken voor bouwen en renoveren

Online versie bekijken
 
Bouwmaterieel: huren of kopen? That's the question
Aan het huren van bouwmaterieel zijn heel wat voordelen verbonden. Zo kan je als aannemer flexibeler, efficiënter en voordeliger te werk gaan. Je hoeft geen grote investeringen te doen en hebt dus geen groot kapitaal nodig. Zeker als starter is dit een ideale gelegenheid.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Aan het huren van bouwmaterieel zijn heel wat voordelen verbonden. Zo kan een aannemer flexibeler, efficiënter en voordeliger te werk gaan. Het aanschaffen van eigen machines is niet enkel duur, maar zorgt voor onzekere situaties.
JCB onderscheidt zich al jaren dankzij de elektrische innovatie waar zij voor staan. Zo tracht het bedrijf te werken aan een duurzame toekomst. Het baanbrekende gamma aan JCB machines zijn 100% elektrisch, hebben geen uitstoot en maken minder lawaai.
Huren is heel simpel, maar kan toch voor problemen zorgen voor zowel huurder als verhuurder. Daarom heeft elk verhuurbedrijf algemene richtlijnen rond het verhuren van zijn materieel en zijn ze dus onderworpen aan bepaalde regels.
Altrad Benelux is gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van steigers, tijdelijke daken en overbruggingen en trappen om werken op hoogte vlot en veilig te laten verlopen. Deze en nog veel meer oplossingen zal het bedrijf voorstellen op Matexpo.
Als professional is het niet altijd mogelijk om elke bouwmachine meteen aan te kopen. Bovendien kan het zijn dat u een bepaalde machine slechts eenmalig nodig hebt. In dergelijke gevallen kan het aangewezen zijn om te kiezen voor leasing.
Werfcontainers zijn tegenwoordig verplicht op de werf. Ze vervullen bovendien steeds meer functies: van kantoorruimte voor werfvergaderingen tot opslagruimte voor materiaal en zelfs kleedkamers en refters.
Onlangs organiseerde de Europese verhuurvereniging ERA een online event met als centraal thema: ‘Bouwen aan een duurzame toekomst: overgang naar een circulaire en koolstofarme bouwsector.’
De ERA CO2-calculator voor bouwmaterieel is voortaan ook beschikbaar het Nederlands. De calculator is een online tool voor het schatten van de koolstofvoetafdruk van bouwmaterieel gedurende de hele levenscyclus.
Samen met Wood Shapers, dat als nieuw lid van de groep CFE is gespecialiseerd in houtbouw en vooral in Luxemburg al erg actief is, bouwt algemeen aannemer BPC het Monteco-project voor Leasinvest Real Estate, in het hart van de Europese wijk.
Zoals je inmiddels ongetwijfeld weet kan MATEXPO dit jaar gewoon doorgaan. En jij kan er dankzij jouw vakplatform Aannemer opnieuw gratis bij zijn! Het enige wat je moet doen is de code AAN2721 ingeven bij jouw online registratie.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.