Online magazines

02 juli 2019


VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN

Geventileerde gevels: verlijmen of schroeven?

120pxIn het kader van de strengere isolatienormen floreert het concept van de geventileerde gevel. Voor het slagen van een project dienen er echter enkele stappen zorgvuldig doorgenomen te worden. Een van die stappen is de keuze om de gevelbekleding te verlijmen of te schroeven. Welke methode beter werkt, is een eeuwig discussiepunt waar het laatste woord nog niet over geschreven is.

MSB uit Zelzate is een van de belangrijkste spelers in de wereld van dak- en gevelbeplaters. MSB zelf is in handen van Sofie Buysse en Koen Strybos. Daarnaast levert zusterbedrijf PentaS, geleid door broer Peter Buysse, het afwerkingsmateriaal. Aannemer had een gesprek met gedelegeerd bestuurder Sofie Buysse over de geschiedenis, de interne organisatie, de modetrends en evoluties, de (te) krappe arbeidsmarkt en uiteraard de toekomst.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

GEVENTILEERDE GEVELS: VERLIJMEN OF SCHROEVEN?

Voor het slagen van een geventileerde gevelproject dienen er echter enkele stappen zorgvuldig doorgenomen te worden. Een van die stappen is de keuze om de gevelbekleding te verlijmen of te schroeven.
Volledig artikel lezen

MAKE-OVER VAN VERWAARLOOSDE GEVEL WINT DECORATIE AWARD!

Het is niet ieder bedrijf gegeven een Decoratie Award binnen te rijven. Schilderwerken Esteban uit De Pinte lukte dat vorig jaar wel. Met een ingrijpende renovatie van een schitterende Gentse voorgevel won Esteban Van den Berghe in de categorie 'Gevelafwerking'.
Volledig artikel lezen

“MET BIM SLAGEN WE ERIN OM FOUTEN AL IN DE PLANNINGSFASE TE DETECTEREN"

MSB uit Zelzate is een van de belangrijkste spelers in de wereld van dak- en gevelbeplaters. De firma kan terugvallen op meer dan 40 jaar ervaring. MSB zelf is in handen van Sofie Buysse en Koen Strybos.
Volledig artikel lezen

BESTEL UW BETON VOORTAAN ONLINE!

160pxOf u nu een particulier bent of een pro, het is nooit zo eenvoudig geweest om uw beton online te bestellen. Via Qlikbeton.be hebt u amper 5 minuten nodig om uw project te kiezen, de benodigde hoeveelheid beton aan te duiden en de dag en het uur te kiezen die u best passen voor de levering van uw beton.
Volledig artikel lezen

EEN GEBOUW IS EEN MATERIALENBANK; GEEN AFVALBRON

Het begrip circulair bouwen is de voorbije maanden een hot topic, al is de invulling ervan niet altijd even eenduidig. Kenners en pioniers verzamelden daarom op 23 mei op Campus Schoonmeersen in Gent om een aantal centrale thema's te benoemen, van vraagstukken rond herbestemming, sloop en hergebruik van materialen, tot oplossingen voor een veranderingsgerichte ontwerppraktijk én de praktische complexiteiten daarvan.
Volledig artikel lezen

VANAF NU OOK ONAFHANKELIJKE CEMENTPRODUCENT IN BELGIË

Cemminerals heeft zopas de bouw van een gloednieuwe cementmolen in het Kluizendok in Gent beëindigd. De productie-installatie met een capaciteit van 1 miljoen ton cement per jaar kan bogen op een vooruitstrevende technologie die borg zal staan voor duurzame productie met ondersteunde knowhow en service.
Lees meer

5 MAATREGELEN VOOR ENERGIEVRIENDELIJKE GEBOUWEN

Van een terugval is in de bouw nog geen sprake, zo blijkt uit de zesmaandelijkse conjunctuurenquête van de Confederatie Bouw. De sector gaat voor dit jaar uit van een groei van 2,5% na een groei van 3,3% in 2018.
Lees meer

E-PEIL VAN EENGEZINSWONINGEN BLIJFT DALEN

Het jaarlijkse EPB-cijferrapport van het Vlaams Energieagentschap is sinds kort weer beschikbaar. Dit jaar gaat het om de energetische karakteristieken van het Vlaamse gebouwenbestand voor de periode 2006 - 2017.
Lees meer

STEEDS MEER BESTELLINGEN VOOR PRIVÉZWEMBADEN

Alsmaar meer Belgen laten een zwembad aanleggen in hun tuin of kiezen voor een binnenzwembad. Tijdens de eerste vijf maanden van 2019 hebben de zwembadbouwers hun orderboeken met meer dan 14% zien stijgen.
Lees meer

'BOUW 2050 - VANDAAG BOUWEN AAN HET EUROPA VAN MORGEN'

De belanghebbenden in de bouwsector zijn van mening dat het initiatief 'Bouw 2020' moet worden versterkt. Daarom hebben ze de handen in elkaar geslagen om te benadrukken dat zij zich inzetten voor de verlenging van het bestaande programma in de vorm van het initiatief 'Bouw 2050 - Vandaag bouwen aan het Europa van morgen'.
Lees meer

SCHRIJF U IN VOOR DE SCHRIJNWERK AWARDS 2019

Heeft uw bedrijf het afgelopen jaar een bijzonder interieur gerealiseerd? Heeft u een complexe vliesgevel gebouwd? Heeft u zonet een prachtig dakgebinte opgeleverd? Of zijn uw leerlingen erin geslaagd hun grenzen te verleggen? Schrijf u dan zeker in voor een van de zeven categorieën van onze wedstrijd, de Schrijn­werk Awards!
Volledig artikel lezen

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Geventileerde gevels: verlijmen of schroeven?

Verruim je vakkennis en neem voorsprong

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.