Online magazines

12 november 2019


VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN

Speciale metselverbanden vragen extra aandacht bij uitvoering

120pxSamen met de gekozen gevelsteen en voegafwerking speelt het metselverband een bepalende rol in het totaaluitzicht van een gevel. Naast de vier meest courante - halfsteensverband, Vlaams verband, kruisverband en staand verband - zijn er ook nog heel wat andere verbanden mogelijk. Verder vragen enkele speciale metselverbanden extra aandacht bij het plaatsen en zijn er constructieve regels om tot het gewenste uitzicht te komen.

Het is een ongeschreven regel dat u een stenen vloer mooi oplevert. Na de plaatsing moet u zowel een keramiek- als natuurstenen vloer eerst volledig vrijmaken van cementsluier, mortel- en verfresten, vetvlekken … Vervolgens legt u er een beschermingsfolie over. Deze neemt u weer weg bij de oplevering, waarna u de vloer nog eens schoonmaakt met een geschikte basisreiniger.

Aan de Avenue de Golenvaux, grenzend aan de pas heraangelegde Rue des Bouchers en prijkend langs de oevers van de Samber, ligt het cultuurhuis waar Samyn en Partners gedurende een drietal jaren grondige renovatie zouden uitvoeren. Het gebouw zelf werd opgetrokken in de jaren 60 volgens de plannen van Victor Bourgeois.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector …

BAM Contractors en Viabuild brengen asfaltcentrales onder in BV Asphalt

Schrijf u nu in voor het seminarie over duurzaam betonherstel

Aantal gebouwen in België sinds 1995 met 14% gestegen

Wienerberger wint allereerste Ufemat-prijs voor duurzame verpakking

Nieuwe regiodirecteur voor Strabag Antwerpen

Meer nieuws

SPECIALE METSELVERBANDEN VRAGEN EXTRA AANDACHT BIJ UITVOERING

De Belg heeft een baksteen in de maag en dat is ook duidelijk in het straatbeeld. Het gros van de gevels is nog steeds gemaakt van bakstenen. Samen met de gekozen gevelsteen en voegafwerking speelt het metselverband een bepalende rol in het totaaluitzicht van een gevel.
Volledig artikel lezen

WARMTEPOMP WORDT BELANGRIJKSTE ENERGIEBRON VOOR VERWARMING VAN DE WONING

39% van de Belgische bouwers en verbouwers overweegt de keuze van een warmtepomp als energiebron voor het verwarmen van de woning. Tot deze conclusie komt de redactie van DOBBIT tv-magazine na een analyse van het leesgedrag van 9.439 Dobbit bouwers/verbouwers.
Lees meer

HOE LEVERT U EEN STENEN VLOER PROPER OP?

Het is een ongeschreven regel dat u een stenen vloer mooi oplevert. Na de plaatsing moet u zowel een keramiek- als natuurstenen vloer eerst volledig vrijmaken van cementsluier, mortel- en verfresten, vetvlekken … Vervolgens legt u er een beschermingsfolie over.
Volledig artikel lezen

PROJECTBESCHRIJVING DELTA (NAMUR): HET NIEUWE HUIS VOOR CULTUUR

Aan de Avenue de Golenvaux, grenzend aan de pas heraangelegde Rue des Bouchers en prijkend langs de oevers van de Samber, ligt het cultuurhuis waar Samyn en Partners gedurende een drietal jaren grondige renovatie zouden uitvoeren.
Volledig artikel lezen

KNAUF VIERT TIENDE VERJAARDAG PRODUCT MET 'PLANT A TREE'-ACTIE

Precies 10 jaar geleden introduceerde Knauf Insolution het bindmiddel Ecose® Technology. Vandaag is de glaswol met kenmerkende bruine kleur een vaste waarde in het assortiment en wijd inzetbaar.
Lees meer

NIEUWE MANAGING DIRECTOR VOOR GYPROC®

Dirk De Meulder volgt Rini Quirijns op als managing director van Gyproc in de Benelux, bekend van de gipsplaten in België. Rini Quirijns beëindigt binnenkort zijn mandaat en gaat na een lange carrière binnen de groep Saint-Gobain eind dit jaar met pensioen.
Lees meer

TWEE WIJZIGINGEN IN DE KILOMETERHEFFING VOOR VRACHTWAGENS

Op 1 januari 2020 worden in België twee wijzigingen doorgevoerd in de kilometerheffing voor vrachtwagens met een maximaal toegelaten massa (MTM) van meer dan 3,5 ton en opleggertrekkende voertuigen van categorie N1 met carrosseriecode BC.
Lees meer

MILIEUVRIENDELIJKE STROOMGROEPEN BIJ WILLY NAESSENS

Bij Willy Naessens zijn de eerste van 31 milieuvriendelijke stroomgroepen geleverd die uitgerust zijn met een Stage V-motor. “Die keuze past perfect binnen de algemene bedrijfsstrategie van Willy Naessens om bij alle aspecten van een bouwproject voorkeur te geven aan processen, werkwijzes en machines met een zo laag mogelijke impact op het milieu", stelt Willy Naessens zelf.
Lees meer

LAATSTE KANS: WIN EEN SHOP DESIGN AWARD!

Heeft u het voorbije jaar meegewerkt aan de realisatie van een prestigieuze winkelinrichting, handelspand of showroom? Bent u trots op uw vakwerk en wenst u hier mee uit te pakken? Schrijf u dan snel in en win!
Volledig artikel lezen

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Speciale metselverbanden vragen extra aandacht bij plaatsing

Hoe levert u een stenen vloer proper op?

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.