Online magazines

27 november 2019


VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN

Europese norm herstel betonschade aardt niet in private sector

120pxVanaf de jaren 60 en 70 werd beton, naast de burgerlijke bouwkunde, ook meer toegepast voor de constructie van appartementsgebouwen. Niet ver­wonderlijk dus dat er vandaag steeds meer gevallen van betonschade opduiken. Die schade adequaat herstellen blijkt geen sinecure.

Modulaire houtskeletbouw is een systeem waarbij een gebouw uit meerdere modules bestaat, die geprefabriceerd worden in het atelier van de fabrikant. Vervolgens worden ze ter plaatse gekoppeld en verder afgewerkt tot één gebouw. De toepassingen van deze techniek laten zich breed vertalen

Platte daken zijn aan de buitenkant altijd voorzien van een zeer dampremmende waterdichting. Het vocht in het dak kan dus nauwelijks naar buiten toe uit­drogen. Daarom moet u steeds voldoende aandacht besteden aan de vochthuis­houding.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Relevant nieuws uit de sector …

Recyclage kunststoffen in stijgende lijn

Strijd tegen sociale fraude nog niet gestreden

Verlaging btw voor sloop- en heropbouw goed voor klimaat

BENOR-i3 wil het risico op inbraak verkleinen

Studiedag 'klimaatadaptatief en circulair bouwen'

Meer nieuws

EUROPESE NORM HERSTEL BETONSCHADE AARDT NIET IN PRIVATE SECTOR

Betonschade adequaat herstellen blijkt geen sinecure. Daarom kwam tien jaar terug een Europese norm in voege die criteria vastlegde voor producten en aannemers.
Volledig artikel lezen

MODULAIRE HOUTSKELETBOUW MAAKT CIRCULAIRE ECONOMIE MOGELIJK

Modulaire houtskeletbouw is een systeem waarbij een gebouw uit meerdere modules bestaat, die geprefabriceerd worden in het atelier van de fabrikant. Vervolgens worden ze ter plaatse gekoppeld en verder afgewerkt tot één gebouw.
Volledig artikel lezen

POLYCLOSE 2020 VOL INNOVATIE

Nieuw en innoverend zijn de sleutelwoorden voor de komende Polyclose 2020. In de snel evoluerende wereld van ramen, deuren, zonweringen, gevelsystemen en toegangstechnieken toont Polyclose opnieuw alle innovaties en nieuwigheden.
Volledig artikel lezen

AF TE RADEN DAKCONSTRUCTIES EN BELANGRIJKE ISOLATIEADVIEZEN

Platte daken zijn aan de buitenkant altijd voorzien van een zeer dampremmende waterdichting. Het vocht in het dak kan dus nauwelijks naar buiten toe uit­drogen.
Volledig artikel lezen

LAATSTE KANS: WIN EEN SHOP DESIGN AWARD!

Heeft u het voorbije jaar meegewerkt aan de realisatie van een prestigieuze winkelinrichting, handelspand of showroom? Bent u trots op uw vakwerk en wenst u hier mee uit te pakken? Schrijf u dan snel in en win!
Volledig artikel lezen

BOUWBAROMETER KOELT WAT AF MAAR BLIJFT OP HOOG NIVEAU

De bouwbarometer, die per kwartaal wordt opgesteld door Bouwunie, scoort een beetje lager dan het voorgaande kwartaal, maar blijft op een hoog niveau. Het werkvolume ligt nog altijd hoog, de tewerkstelling blijft op peil en de bouwondernemers zijn tevreden over de economische situatie van hun bedrijf.
Lees meer

NIEUW KANTORENCOMPLEX CONFEDERATIE BOUW EN ACCURIA

Op donderdag 21 november 2019 werd het nieuwe kantorencomplex van Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen en sociaal secretariaat Accuria officieel geopend in het bijzijn van burgemeester De Handschutter, minister Diependaele en zo'n 300 genodigden.
Lees meer

AANNEMERS VAN MEET AF AAN BETREKKEN BIJ ONTWERP LOONT

Onlangs heeft de VRT het contract met de architecten voor haar nieuwe gebouw verbroken. Aanleiding daarvoor waren de te hoge offertes die werden voorgelegd (het vooropgestelde budget van 150 miljoen euro werd immers overschreden).
Lees meer

VANDENBUSSCHE KIEST VOOR MOBIELE STADSBATTERIJ

Samen met Near grid Solutions BV investeert Vandenbussche om als eerste aannemer in Vlaanderen een grote bouwwerf te laten draaien op een mobiele stadsbatterij genaamd MGES (Mobiel Groen Energie Systeem) in plaats van op een dieselgenerator.
Lees meer

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Europese norm herstel betonschade aardt niet in privésector

Modulaire houtskeletbouw maakt circulaire economie mogelijk

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.