Online magazines

16 december 2019


VAKINFORMATIE OVER MATERIALEN EN TECHNIEKEN VOOR BOUWEN EN RENOVEREN

COLLEGA'S AANMELDEN

Verschuiving naar betere lambdawaardes voor slanker bouwen

120pxIsoleren wordt steeds belangrijker en een energiezuinige woning begint bij een goed ingepakte gebouwschil. Het zorgt voor een buffer tussen binnen- en buitenklimaat. Een goed uitgevoerde isolatie is essentieel voor een goede gebouwschil. Als er voor gekozen wordt om sterk te isoleren, moet er zeker rekening gehouden worden met krachtige ventilatiesystemen.

Met geprefabriceerd beton zijn er veel mogelijkheden qua vorm, kleur en afwerking, waardoor de ontwerper het gebouw de gewenste uitstraling kan geven. Hoewel een project waarbij gebruik wordt gemaakt van architectonisch beton, snel wordt gemonteerd, neemt de voorbereiding toch heel wat tijd in beslag. Maar ook de plaatsing vraagt aandacht, onder andere voor bescherming tegen bevuiling.

Alvast een vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar gewenst!

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

VERSCHUIVING NAAR BETERE LAMBDAWAARDES VOOR SLANKER BOUWEN

Isoleren wordt steeds belangrijker en een energiezuinige woning begint bij een goed ingepakte gebouwschil. Het zorgt voor een buffer tussen binnen- en buitenklimaat.
Volledig artikel lezen

DE 10 GEBODEN VAN ARCHITECTONISCH BETON

Met geprefabriceerd beton zijn er veel mogelijkheden qua vorm, kleur en afwerking, waardoor de ontwerper het gebouw de gewenste uitstraling kan geven. Hoewel een project waarbij gebruik wordt gemaakt van architectonisch beton, snel wordt gemonteerd, neemt de voorbereiding toch heel wat tijd in beslag.
Volledig artikel lezen

TOYOTA START NIEUW PRODUCTOFFENSIEF VOOR LICHTE BEDRIJFSWAGEN

Toyota komt met een ambitieus groeiplan voor zijn bedrijfsonderdeel lichte bedrijfswagens (LCV). Dit doel wordt ondersteund door een versterkt aanbod van LCV-modellen en een nieuw merk, Toyota Professional.
Volledig artikel lezen

98E BRUSSELS MOTOR SHOW BLIJFT AAN BELANG WINNEN

De 98e editie van de Brussels Motor Show vindt van 10 tot 19 januari plaats in de Paleizen van Brussels Expo. Hoewel auto's en gemotoriseerde tweewielers opnieuw bovenaan de affiche staan, blijven ook zachte en gedeelde mobiliteitsoplossingen niet achter.
Lees meer

WIN TIJD EN GELD MET BOUWTEAM EN BIM

Een project dat voor de start van de werken van eigenaar wisselt, is meestal geen cadeau voor de aannemer. Toch zijn er uitzonderingen op deze regel, zoals Residentie Mercator in Oostende.
Volledig artikel lezen

VLAMINGEN VINDEN ENERGIEBESPARING BELANGRIJK

Van begin april tot begin juli 2019 liet het Vlaams Energieagentschap opnieuw de REG-enquête uitvoeren. Uit die peiling, bij 1.001 Vlaamse huishoudens, is gebleken dat 91% van de Vlamingen energiebesparing belangrijk tot heel belangrijk vindt.
Lees meer

KLIMAATNEUTRAAL PATRIMONIUM DANKZIJ SURE2050

Maar liefst 75 gemeenten en overheidsdiensten engageren zich binnen SURE2050. Dat project ondersteunt lokale besturen en centrale Vlaamse overheden bij het opmaken van een strategisch vastgoedplan, met klimaatneutraliteit tegen ten laatste 2050 als uitgangspunt.
Lees meer

DUURZAAM TRANSPORT BOUWGRONDSTOFFEN OVER WATERWEGEN NEEMT TOE

De laatste jaren zetten de producenten en handelaars van bouwgrondstoffen meer en meer in op duurzame logistiek en trachten de impact op de mobiliteit en het milieu te reduceren, door het structureel gebruik van de Belgische waterwegen.
Lees meer

EERSTE JCB ELEKTRISCHE MINIGRAAFMACHINE VOOR LOXAM

De JCB 19C-1E - 's werelds eerste elektrische minigraafmachine - werd geleverd in Frankrijk, aan het depot van LOXAM Group om specifiek te zijn. Een duidelijke illustratie van de toewijding van beide bedrijven aan een duurzame toekomst.
Lees meer

HOOG BEZOEKERSAANTAL OP MONDIAL DU BÂTIMENT 2019

De editie van 2019 van de Mondial du Bâtiment heeft zijn doelstellingen gehaald. Gedurende vijf dagen blies de hele bouwsector verzamelen op de drie salons Ideobain, Interclima en Batimat om er de toekomst van de bouw uit te tekenen, goed voor 284.000 professionele bezoekers in totaal.
Lees meer

http://aannemer.pmg.be

Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#


uitschrijven - adverteren - nieuws melden - magazine delen
Verschuiving naar betere lambdawaardes voor slanker bouwen

De 10 geboden van architectonisch beton

Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.