Opzegtermijn bouw berekenen

Bouwunie ontwikkelt gratis tool

Vanaf 1 januari 2018 gelden dezelfde opzegtermijnen voor alle werknemers, of ze nu arbeider of bediende zijn en ongeacht de sector waarin ze werken. Dat betekent dat de opzegtermijnen van bouwvakarbeiders (arbeiders die onder paritair comité 124 vallen) binnenkort sterk zullen stijgen. Bouwunie heeft als reactie een tool ontwikkeld om snel de nieuwe opzegtermijnen te simuleren. De tool is erg eenvoudig in gebruik en is voorlopig nog gratis. Belangrijk bij de berekening van de nieuwe opzegtermijnen voor bouwvakarbeiders, is 1 januari 2014. De opzegtermijn van een arbeider die vanaf 1 januari 2014 of nadien in dienst trad, wordt volledig berekend volgens de nieuwe opzegregels en wordt uitgedrukt in weken. Voor een bouwvakarbeider die vóór 1 januari 2014 in dienst trad, bestaat de opzegtermijn uit twee delen.
Deel 1: een opzegtermijn uitgedrukt in kalenderdagen, op basis van de anciënniteit opgebouwd vóór 1 januari 2014 en berekend aan de hand van de opzegregels die toen van toepassing waren.
Deel 2: een opzegtermijn uitgedrukt in weken, op basis van de anciënniteit opgebouwd vanaf 1/01/2014 en berekend aan de hand van de nieuwe opzegregels.
De Bouwunie-tool is ook geschikt voor de simulatie van de huidige opzegtermijnen (conform de opzegregels die tot 31 december 2017 van kracht zijn). De tool is te vinden via bouwunie.be/opzegtermijn.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.