MAN Impact Accelerator steunt starters

Internationaal ondersteuningsprogramma

De ondernemingen die MAN Truck & Bus in het kader van zijn MAN Impact Accelerator-initiatief gaat ondersteunen, zijn bekend. Binnenkort kunnen acht startende, sociale bedrijven uit Europa, India en Zuid-Afrika op deskundigen van MAN rekenen om hun bedrijfsidee economisch levensvatbaar te maken. De acht ondernemingen zijn opgericht om de logistieke en transportproblemen aan te pakken die overal ter wereld als gevolg van urbanisatie en bevolkingsgroei zijn ontstaan. Op de lijst van selectiecriteria stonden aspecten als het bedrijfsmodel, het eerste succes van de onderneming, de kracht van het ondernemersteam en natuurlijk de vraag of hun idee meerwaarde voor de samenleving oplevert.
De stappen die in de komende maanden zullen volgen, zijn het nader analyseren van de behoeften van de starters, het selecteren van de juiste deskundigen van MAN en andere partners om als mentors te fungeren en het samenstellen van een werkpakket. Een gestructureerd ondersteuningsprogramma met workshops, mentors en coaches op basis van een curriculum vormt namelijk de kern van de MAN Impact Accelerator. MAN probeert zo de eigen werknemers aan te moedigen om hun specialisatie en kennis beschikbaar te stellen en zich als mentor in te zetten. Door de starters te begeleiden, krijgt MAN de kans om nieuwe vormen van samenwerking met verschillende spelers te ontdekken. Die kennis kan het bedrijf dan als basis gebruiken om nieuwe wegen en strategieën te ontwikkelen.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.