Bart Somers ontvangt Gouden Baksteen

Burgemeester beloond voor Mechelse metamorfose

De Gouden Baksteen, een initiatief van Bouwunie, bekroont elk jaar een verdienstelijke (meestal politieke) persoonlijkheid of organisatie omwille van zijn of haar positieve impact op de bouwsector. Dit jaar werd de prijs uitgereikt aan Bart Somers, burgemeester van Mechelen, omdat de stad met hem aan het roer een complete metamorfose heeft ondergaan.
Mechelen pakte de samenlevingsproblemen aan en verhoogde de veiligheid, twee zaken die nauw met elkaar verbonden zijn. “Het was heel belangrijk om projecten op te starten en een nieuwe dynamiek te creëren”, zegt Bart Somers. “Mensen moeten vooruitgang zien.” Er werden miljoenen besteed om historische kerken te herstellen en monumenten te vernieuwen. En ook de vele pleinen, het nieuwe stadhuis en de vernieuwing van het politiekantoor zijn belangrijke realisaties. En er zitten nog heel wat ambitieuze plannen in de pijplijn.
Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie: “Mechelen investeert continu in de vernieuwing van zijn infrastructuur en besteedt veel aandacht aan de woningbouw. De stad wordt aangenaam en leefbaar via een divers palet van bouwprojecten. Opvallend is voorts dat burgemeester Somers liever spreekt van een bouwshift dan van een betonstop, omdat slim verdichten, recycleren, meer ademruimte en groen de toekomst zijn.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.