WIJZIGENDE FOCUS INVESTERINGEN IN ONDERHOUD WEGEN


Welke investeringen staan er nog gepland voor de gewestwegen?
“We hebben nu de focus verlegd. Mijn voorganger Hilde Crevits heeft vooral geïnvesteerd in de autosnelwegen en ik heb dat programma afgewerkt. Momenteel zitten we op een aanvaardbaar percentage van autosnelwegen in goede tot perfecte staat. Nu verleggen we de focus naar de gewestwegen. Daarbij verliezen we uiteraard het blijvende onderhoud van de autosnelwegen niet uit het oog, want dat was de oorzaak van de slechte toestand van de autosnelwegen. Destijds hebben ze namelijk een paar jaren het onderhoud van die wegen laten liggen, want die investeringen zijn moeilijk te verkopen aan de mensen. Er werd veel geld geïnvesteerd in het onderhoud van de autosnelweg en er ontstonden daardoor meer files. Maar het onderhoud is absoluut noodzakelijk, want als je het niet doet, dan zit je al snel met een degradatie van de weg. Als het onderhoud niet consequent en constructief gebeurt, ben je op een bepaald moment gewoon te laat. Men heeft dat echter in het verleden wel gedaan. Men dacht dat dat de gemakkelijkste besparing was, want de gevolgen waren toch niet direct zichtbaar. Hilde Crevits heeft een versneld investeringsprogramma voor autosnelwegen op gang gebracht. Dat is nu afgerond. Nu ligt de focus op de gewestwegen."

“Investeren in onderhoud verkoopt moeilijk aan de mensen. Maar het is absoluut noodzakelijk, want anders zit je al snel met een degradatie van de weginfrastructuur"

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.