Engcon introduceert wereldwijde veiligheidscampagne 'Dig Smart. Dig Safe'

Nulvisie in strijd tegen ongelukken op de werkplek

EngconOfficiële statistieken tonen aan dat meer dan 3000 personen in Europa jaarlijks het leven laten door ongelukken op de werkplek. Een alarmerend groot aantal. "Veiligheid heeft helaas geen prioriteit binnen de grondverzet- en bouwsector. Dit ondanks het feit dat deze branche vaak wordt aangewezen als het hardst getroffen. Regelmatig worden ongelukken veroorzaakt door valpartijen vanaf machines, of door naar beneden vallende uitrustingsstukken. Dit zijn onnodige ongelukken. Dat is onaanvaardbaar omdat het veelal ongelukken betreft met dodelijke afloop, of ongelukken waarna personen langdurig moeten revalideren." Aldus Stig Engström, oprichter en eigenaar van Engcon. “Een machinist werkt vaak met zijn machine op werkplekken met beperkte ruimte, of op bouwterreinen met veel mensen. Zonder de juiste veiligheidsuitrusting op de machine kan je ongewild een uitrustingsstuk laten vallen, of over iemand heen rijden. Ook ongelukken door val- en struikelpartijen komen voor als de machinist in en uit de cabine klimt”, vertelt hij.
Engcon streeft er al vrij lang naar om het aantal ongevallen binnen de branche tot nul te beperken en heeft het veiligste op de markt verkrijgbare snelwisselsysteem ontwikkeld, met zwaailicht en geluidssignalen, waarbij bepaalde delen van de graafmachine worden geblokkeerd zodra een uitrustingsstuk op onjuiste wijze is aangekoppeld. Bovendien moet de machinist de bak op de grond laten rusten voordat deze kan worden losgekoppeld. Automatische aankoppeling van hydrauliek, electra en smering betekent tevens dat de machinist tijdens het wisselen van uitrustingsstuk veilig in de cabine kan blijven zitten. Een draaikantelstuk leidt tot een geringer aantal verplaatsingen. Dit vermindert het risico dat grondpersoneel wordt aangereden. “Doordachte technologie zorgt ervoor dat alles op de juiste manier wordt gedaan”, legt Stig Engström uit. “Met onze nulvisie en onze doordachte technologie geven we de branche een zet in de juiste richting om veiligheid een hogere prioriteit te geven”.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.