Green Eel

Beschrijving praline
interne opbouw
Voor de vulling van deze aparte praline kiezen de cursisten als bodem een krokantje van parmezan. Daarbovenop komt er een ganache van gerookte paling met room. Helemaal bovenaan bevindt zich een pâte de fruit op basis van spinazie, zurkel en basilicum, verwijzing naar het klassiek gerecht Paling in het groen.
coating
De pralinevorm wordt vooraf ingekleurd met groengekleurde cacaoboter en gemouleerd met fondantchocolade.
decoratie
De groene kleur van de praline verwijst naar het gerecht Paling in het groen.
concept
Deze speciale praline refereert qua kleur, vorm en smaak naar het klassiek gerecht "Paling in het groen".
Hiermee willen de cursisten de verschillende elementen uit de natuur naar voren laten komen. Zowel de vulling als de vorm zijn een verwijzing naar de zee en West-Vlaanderen.
groep cursisten
opleiding
De cursisten volgen een voltijdse dagopleiding chocolatier-ijsbereider aan Syntra West en nemen deel aan de Belgium Chocolate Awards onder leiding van hun docent Joost De Muyt.
contact
Syntra
Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge
050 40 30 60
chantal.debussere@syntrawest.be

