Nieuwe praktijkrichtlijn perslucht in voedingsindustrie

Seminar op 31 mei in Nederland

De toepassingen van perslucht in de voedingsindustrie zijn zodanig breed dat de bedrijven zelf niet altijd weten waarvoor ze het allemaal toepassen. Bovendien is perslucht een technisch verhaal, vaak ondergebracht bij de technische dienst, en daardoor niet of nauwelijks in beeld bij de kwaliteitsdienst. Dit maakt dat het bedrijf dan ook niet doorheeft waar de eventuele risico’s liggen en dat (vervuilde) perslucht in contact komt met de voedingsmiddelen.
Wat kan er misgaan met perslucht? Welke eisen moeten we stellen aan deze perslucht voor de diverse toepassingen? Hoe kunnen we aan die eisen voldoen? En is te meten of de perslucht daadwerkelijk voldoet?
Onder het voorzitterschap van Safe Food Factory is in samenwerking met enkele gerenommeerde leveranciers van persluchtapparatuur drie jaar lang gewerkt aan een nieuwe praktijkrichtlijn. Daarin worden van de mogelijke bronnen risico-analyses gemaakt en mogelijke oplossingsroutes aangegeven.
De richtlijn wordt op donderdag 31 mei in een seminar gepresenteerd bij het ROVC in Ede (Nederland). Voor meer informatie: zie https://www.safefoodfactory.com/nl/events/13-workshop-hygienische-perslucht/

Wat heb je nodig

Krijg GRATIS toegang tot het artikel
of
Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Print Magazine

Recente Editie
28 augustus 2025

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine