Besix Group tekent voor eerlijke werkomstandigheden

Engagement voor mensenrechten en welzijn op het werk

Op donderdag 14 december 2017 hebben Rik Vandenberghe en Geert Aelbrecht, respectievelijk CEO en chief hr officer van Besix Group, een internationale kaderovereenkomst voor eerlijke werkomstandigheden ondertekend. Dat gebeurde onder het toeziend oog van Ambet Yuson, general secretary van Building & Wood Workers International (BWI) en Guy Winandy, secretaris van de Europese ondernemingsraad (EOR) van Besix Group. De bedoeling van de overeenkomst is het welzijn van alle werknemers van Besix Group te bevorderen en te beschermen. Zo wordt duidelijk dat de onderneming belang hecht aan eerlijke werkomstandigheden, ongeacht leeftijd, arbeidsongeschiktheid, gender, echtelijke staat, huwelijkscontract, zwangerschap of moederschap, ras, religie, politieke gezindheid of geloof. De overeenkomst is gebaseerd op verschillende internationale arbeidsnormen, zoals de Fundamentele Conventies van de IAO. De overeenkomst zal worden nageleefd door alle activiteiten wereldwijd van Besix Group, alsook door alle onderaannemers en leveranciers. Er zal tevens over de naleving van de overeenkomst gewaakt worden door een referentiegroep van leden uit de Besix Group, BWI, de Europese Ondernemingsraad (EOR) en relevante BWI-filialen in België.
Geert Aelbrecht van Besix: “Ons engagement in deze overeenkomst gaat over veel meer dan alleen woorden. Het is de basis van hoe we zaken willen doen en van ons continu streven naar verbetering. Wij willen dan ook iedereen betrekken bij deze overeenkomst: van het topmanagement tot het lokaal management, van de arbeiders en hun vertegenwoordigers tot de verantwoordelijken voor gezondheid en veiligheid.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.