Hoe teerhoudend asfalt afvoeren?

Procedure nog niet voor iedereen duidelijk

Afvoer van teerhoudend asfalt voor thermische reiniging is sinds 2014 voorzien in het Standaardbestek 250. De laatste maanden was er een toename van dat procedé bij projecten in uitvoering, maar de te volgen procedure blijkt nog niet volledig gekend bij opdrachtgevers en aannemers.
Om teerhoudend asfalt te laten afvoeren onder COPRO-certificaat, dient de opdrachtgever een projectgebonden opdracht te lanceren. Dat gebeurt door middel van het formulier ‘AFD Afvoer van teerhoudend asfalt’. Bij het ontvangen van een opdrachtformulier, moet de aannemer dat formulier naar de tussenopslagplaats van zijn keuze doorsturen. Wanneer de tussenopslagplaats zijn rubriek heeft aangevuld, is de overeenkomst compleet en moet het formulier worden teruggestuurd naar de opdrachtgever. De afvoer kan echter wel pas sluitend worden gemaakt als er per vracht asfalt een vrachtbon wordt opgemaakt. In de uitvoeringsfase moet die vrachtbon door een toezichter op de werf worden opgemaakt, ondertekend en overhandigd aan de aannemer.
Wanneer COPRO heeft geverifieerd dat al het teerhoudend asfalt van een project werd binnengebracht op de tussenopslagplaats en voorzien is voor thermische reiniging, wordt een attest opgemaakt. Dat attest wordt dan overgemaakt aan de opdrachtgever. Voor meer informatie over de te volgen procedure en voor een downloadlink naar de nodige documenten, kan u terecht op de website van COPRO.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.