Waterdoorlatend asfalt tegen dalend grondwaterpeil

Drainphalt van Willemen Infra moet milieuprobleem oplossen

Willemen Infra heeft Drainphalt voorgesteld, een duurzame asfaltverharding die een antwoord moet bieden op een heel actueel milieuprobleem, namelijk het dalende grondwaterpeil in België. Van alle Belgische oppervlakken is er 14% verhard en dus niet waterdoorlatend. Doordat ons land vaak met hevige regenbuien kampt, stroomt er een aanzienlijke hoeveelheid oppervlaktewater aan een zeer hoge snelheid in onze rioleringen en afvoerkanalen. Dat zorgt ervoor dat we regelmatig geconfronteerd worden met overstromingen.
"Drainphalt is specifiek ontwikkeld om een antwoord te bieden op dat actuele en maatschappelijk vraagstuk. De asfaltverharding slaat het regenwater tijdelijk op vooraleer het af te geven aan de ondergrond. Daardoor hoeven er geen riolering, watergreppels, afvoerroosters, opslagtanks, bufferbekkens of grachten worden aangelegd. Het drainerende vermogen van Drainphalt zorgt er dus voor dat je niet alleen kosten bespaart, maar tegelijkertijd ook plaats", zegt Emmanuel Van Damme, directeur productie en calculatie asfalt bij Willemen Infra.
Een extra voordeel is dat het asfaltmengsel bij een lagere temperatuur wordt geproduceerd. Daardoor wordt er minder energie verbruikt en komt er minder CO2 vrij. Bovendien maakt Drainphalt het werk van wegenwerkers een pak aangenamer, want het kan bij een lage temperatuur worden aangelegd.
Voor meer informatie kan u terecht op de website van Drainphalt.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.