Kamp C daagt bedrijfswereld uit om 3D-printen in de bouw te integreren

Wedstrijd 3Dprint Award moet architecturale creativiteit prikkelen

Kamp C, het Provinciaal Centrum voor Duurzaamheid en Innovatie, zette onlangs zijn deuren open voor de bedrijfswereld om de mogelijkheden van 3D-printing in de bouw te ontdekken. Bedrijven konden op de site in Westerlo kennismaken met de grootste 3D-betonprinter in Europa en verschillende demonstraties bijwonen. Daarnaast daagde Kamp C architecten en ontwerpers uit om een creatief ontwerp te maken dat printbaar is. In het voorjaar van 2020 zullen de winnende ontwerpen bekendgemaakt worden op het 3Dprint Awards-evenement, dat georganiseerd wordt in samenwerking met Architectura. Later worden deze ontwerpen geprint en tentoongesteld op Kamp C. “We willen met deze wedstrijd de creativiteit van de architecten prikkelen en bouwteams activeren om 3D-betonprinten te integreren in hun bouwproces,” verduidelijkt Kamp C-voorzitter Kathleen Helsen.
Onder leiding van Kamp C zetten Universiteit Gent, Thomas More Hogeschool, Van Roey, Beneens, Trias Architecten, ETIB/CONCRETE HOUSE en ViCre zich in om het bouwverhaal een nieuwe dimensie te geven met het project C3PO, “Co-creatie: 3D-Printen met Ondernemingen”. Er staan ondertussen al enkele teststukken (banken, tafels, stoelen etc.) te prijken op het terrein van Kamp C. Ook enkele technische stukken werden succesvol op ware grootte geprint. “Het gaat onder andere om enkele wanden van twee meter hoogte die zowel qua isolatie als qua sterkte voldoen, maar ook om moeilijkere bouwtechnische details zoals raamaansluitingen, funderingen etc.”, besluit Emiel Ascione, projectverantwoordelijke bij Kamp C.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.