Nieuw Sedus Smart kantoor in Dogern

Kantoor van de toekomst helpt bij onderlinge communicatie medewerkers en afdelingen

Het nieuwe kantoorgebouw van kantoormeubelfabrikant Sedus werd in april 2019 opgeleverd op het hoofdkwartier in Dogern (district Waldshut, Duitsland). Ongeveer 100 medewerkers uit de afdelingen design en productontwikkeling, productmanagement, inkoop, verkoop Duitsland en export, facility management, kwaliteits- en productiemanagement, industriële techniek, marketing, reclame en de directie werken nu samen onder één dak. Zo draagt het gebouw bij aan de communicatie en samenwerking tussen de medewerkers en de verschillende afdelingen. Sedus toont via deze nieuwe werkomgeving, met een bouwwaarde van 13,5 miljoen euro, hun visie op het "kantoor van de toekomst". Het is een testlaboratorium, prototype en paradepaardje voor internationale klanten die vanuit de hele wereld op bezoek komen.
Hoofd marketing Ernst Holzapfel maakte ook deel uit van het kernteam en heeft als architect een belangrijke bijdrage geleverd aan het concept en de vormgeving van de nieuwe ruimte: "De principes van Human Centred Architecture (HCA) en Human Centred Design (HCD) werden toegepast in het concept van ons nieuwe gebouw. De focus ligt op de behoeften, eisen en verwachtingen van de mensen. Zodra we die begrijpen en interpreteren, zijn we in staat om op activiteiten gebaseerde ruimtes te creëren die een betere interactie tussen mensen bevorderen. Het gebruik van geavanceerde technologie, de verbinding tussen interieur en exterieur, de kleurkeuze en veel daglicht spelen een belangrijke rol om van dit gebouw een inspirerende plek om te werken te maken. Het kantoorgebouw is ook gemaakt als onderdeel van de bestaande industriële structuur. Hierbij houden we niet alleen rekening met de economische aspecten, maar vooral ook met de impact op het milieu".

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.