Stad Gent helpt lokale architecten aan eerste ontwerpopdracht

Het initiatief moet beloftevolle startende architecten een duwtje in de rug geven

De Gentse stadsbouwmeester lanceert een nieuwe procedure om beloftevolle lokale architecten aan een eerste opdracht voor de Stad te helpen. Het gaat daarbij om kleinere ontwerpopgaves waarin toch gezocht wordt naar een innoverende ontwerphouding. De zoektocht naar kandidaat-ontwerpers start in juni 2019.
Om voor de overheid te kunnen werken, moet een ontwerper vaak een lijvig palmares kunnen voorleggen van reeds uitgevoerde overheidsopdrachten. Als nieuweling raak je dus moeilijk aan de bak. Daarom lanceert de Stad deze oproep en zullen zij een kandidatenlijst samenstellen voor kleinere opdrachten.
De selectie gebeurt op basis van eenvoudige en heldere voorwaarden. Zo moet de kandidaat-ontwerper zijn band met Gent motiveren en al enkele opgeleverde projecten kunnen voorleggen. Er zal ook een onderscheid worden gemaakt tussen soorten opdrachten: ontwerp voor sites, gebouwen en interieurs; ontwerp van straten, pleinen en parken; of stedenbouwkundig ontwerpend onderzoek en masterplannen.
Eens de ontwerppool is samengesteld, zullen kandidaten gericht worden aangeschreven voor concrete opdrachten via onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking, of via offerteaanvraag. Deze kandidatenlijst zal gebruikt worden in afwachting van de algemene aanstellingsleidraad voor ontwerpers voor Stad Gent en haar dichte partners, zoals sogent en Havenbedrijf Gent. Die leidraad zal vermoedelijk in 2021 operationeel zijn.De oproep volgt in juni 2019 via de online nieuwsbrief van de stadsbouwmeester, want al voor de zomer van 2019 wil de Stad starten met concrete opdrachten via de nieuwe procedure.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.