Meer veiligheid op de bouwplaatsen!

Nieuwe Code van Goede Praktijk focust op veilig monteren, demonteren en gebruiken van steigers

Naar aanleiding van de Werelddag veiligheid en gezondheid op het werk stelde Constructiv een Code van Goede Praktijk samen voor het veilig monteren, demonteren en gebruiken van steigers. Deze geeft een praktische invulling van de reglementering inzake steigers enerzijds en reikt, in overeenstemming met deze reglementering, technische oplossingen aan voor diverse steigertypes anderzijds. Bijkomend wordt in het document ingegaan op de verantwoordelijkheden van alle tussenkomende partijen.
De Code van Goede Praktijk is het resultaat van een unieke intersectorale samenwerking tussen werkgevers- en werknemersorganisaties van de bouwsector, de Vereniging van Stellingbouw Bedrijven België, de koepelorganisatie van de dienstverlenende organisaties uit de elektrotechnische sector, de vereniging van preventieadviseurs en de nationale beroepsvereniging van veiligheidscoördinatoren, en past in de intensieve campagne Veilig Werken op Hoogte, die Constructiv samen met betrokken partijen uit de sector voert om het aantal arbeidsongevallen ten gevolge van een val van hoogte met 15% te verminderen.
Meer informatie over deze campagne en de bijhorende dienstverlening, alsook de volledige tekst van de Code van Goede Praktijk zijn beschikbaar op www.constructiv.be. De acties in het kader van de campagne kan je op de voet volgen via Facebook, Twitter (#BasHarnas), Youtube en LinkedIn, alsook op www.basharnas.be.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.