Bouwunie AB moet leiden tot sterkere werking

Bouwunie Antwerpen en Bouwunie Vlaams-Brabant fuseren

Tijdens de eerste editie van “Bouwunie zomert Na”, een outdoor foodtruck-event om het werkjaar zomers in te zetten, heeft Yves Mollekens de fusie van Bouwunie Antwerpen en Bouwunie Vlaams-Brabant aangekondigd. Koen Kempeneers, 8 jaar voorzitter van Bouwunie Antwerpen, geeft de fakkel door aan Mollekens, de nieuwe voorzitter van Bouwunie Antwerpen Brabant (kortweg Bouwunie AB). “Met deze fusie willen we nog sterker staan om in de beide provincies lokale besturen wakker te maken voor de problematiek in de sector”, aldus Mollekens. “We willen ook met de lokale overheden samenzitten om hen onder andere warm te maken meer met lokale aannemers te werken of samen op zoek te gaan naar bekwame vaklui onder de werkzoekenden in hun gemeente.” Mollekens had het in zijn speech ook nog over concurrentie door het onbelast bijklussen en de nood aan meer flexibiliteit bij het aanvragen van vergunningen vooraleer een werf kan starten.
“Bouwunie Zomert Na” is een event van Bouwunie AB met de steun van Deschacht en de medewerking van eventpartners Henbra Systems en Kingspan Insulation. Accent Construct, BTV, Eandis/Infrax, Federale, Liantis en SBB waren de ondersteunde nationale Bouwunie-partners.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.