5 tips voor lean bouwen

Aannemers willen bouwen zonder verspilling

Lean bouwen, of bouwen zonder verspilling, wint aan populariteit. Die methode beperkt namelijk de kosten en termijnen van projecten, zonder in te boeten aan kwaliteit. Met volgende tips kan u alvast zelf op deze manier aan de slag:
(1) Hou de bestelwagen op orde. Een ordelijke bestelwagen bespaart heel wat tijd, want gerangschikt gereedschap zal u in een mum van tijd terugvinden. Daarnaast zal u ook niet langer overbodig materiaal meesleuren.
(2) Vermijd onnodige verplaatsingen. Aannemers stappen heel wat af, maar door de afstand met het gereedschap kort te houden kan dat beperkt worden.
(3) Hou nauwkeurig de voorraad bij. Een goede manier om dat te doen is met het ‘tweebakkensysteem’. In de eerste bak bewaart u werkvoorraad voor frequent gebruik, in de tweede bak de reservevoorraad. Wanneer de eerste bak leeg is, kan u de andere bak gebruiken en tegelijk een bestelling plaatsen om de eerste bak opnieuw te vullen.
(4) Laat vertragingen op tijd weten. Wachten is tijdverlies, dus breng alle betrokken partijen zo snel mogelijk op de hoogte indien een project vertraging oploopt. Zo kan iedereen de nodige maatregelen treffen om opnieuw op schema te raken.
(5) Deel successen. Door met uw collega’s te praten over bovenstaande tips en te delen wat wel en niet werkt, creëert u een draagvlak in de onderneming.
Indien u echt aan de slag wil met lean, kan u zich via deze link inschrijven voor de wintercursus van het WTCB.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.