Bouwbedrijven willen flexibel werken

Bouwunie bepleit vereenvoudigd en betaalbaar overurensysteem

Een bouwbedrijf kan en mag zijn bouwvakarbeiders overuren laten doen. Daarvoor zijn diverse systemen, maar die hebben elk hun eigen regels en het ene systeem is al complexer dan het andere. Daarom heeft Bouwunie de voorbije weken, samen met Liantis en Constructiv, zes infosessies georganiseerd om bouwbedrijven wegwijs te maken in de tien meest courante overurensystemen in de bouw.
Meer dan 400 bouwwerkgevers tekenden present, een duidelijk teken dat de nood aan flexibiliteit erg hoog is. De vele mogelijkheden om overuren te presteren zijn belangrijk, want op die manier kunnen bouwbedrijven diverse problemen oplossen. Ze kunnen periodes met veel werk opvangen en arbeiders per dag wat meer laten werken. Of ze kunnen langere of kortere dagen werken rekening houdend met bijvoorbeeld het weer, de luchtvochtigheid, de wind of het aantal uren dat het licht is.
Maar volgens Bouwunie zijn er nu té veel stelsels met té ingewikkelde en telkens andere procedures. Het systeem moet dan ook vereenvoudigd worden. Het totaal aantal mogelijke overuren moet zeker behouden blijven, maar het moet gemakkelijker, eenvoudiger en goedkoper worden. Het aantal uren waarvoor de vrije keuze voor al dan niet recupereren bestaat, moet omhoog. En meer overuren moeten kunnen genieten van het financieel voordelige regime. Dat is beter voor de bouwbedrijven, voordeliger voor de bouwvakarbeiders, maar ook eenvoudiger voor de overheid.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.