Confederatie Bouw wil arbeidsongevallen doen dalen

Sensibiliseringscampagne benadrukt belang van veiligheid op de werf

Met ‘Safety My Priority’ heeft de Confederatie Bouw een sensibiliseringscampagne gelanceerd die alle bouwaannemers op het belang van veiligheid op, naar en van de werf moet wijzen. Via een magazine en een specifieke website kunnen alle bouwondernemers een charter ondertekenen dat hen ertoe verbindt om op alle werven en bij alle werkzaamheden de absolute voorrang te geven aan veiligheid en veilig gedrag en dat zowel bij hun eigen werknemers als hun onderaannemers en hun bouwpartners.
In 2017 waren er in België 145.000 arbeidsongevallen, waarvan 14.600 in de bouw. De sector is dus verantwoordelijk voor 10% van de ongevallen, ook al daalt het aantal sinds enkele jaren. Dat aantal is echter nog altijd veel te hoog. In de bouw doen zich elke dag 56 arbeidsongevallen voor en per maand moet steeds één dodelijk arbeidsongeval betreurd worden. Nederland, Zweden, Ierland en Groot-Brittannië scoren in Europa het hoogst qua arbeidsveiligheid. Werknemers in de bouw hebben er, vergeleken met ons land, twee keer minder kans om slachtoffer te worden van een arbeidsongeval.
Paul Depreter, voorzitter van de Confederatie Bouw: “Ons land moet op zeer korte termijn even goed doen als Nederland, Zweden, Ierland en Groot-Brittannië. Elk arbeidsongeval is er één te veel. Daarvoor rekenen we niet enkel op onze sector, maar ook op onze beleidsmakers. Veiligheid moet een belangrijk criterium worden in elke overheidsaanbesteding en het moet een verplicht vak worden in elke bouwopleiding.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.