Bouwunie steunt klimaatinitiatief Sign for my Future

Belgische gebouwen verantwoordelijk voor 30% van totale CO2-uitstoot

Sign for my Future is het breedste klimaatinitiatief ooit in België. Voor de allereerste keer sluiten meer dan 100 bedrijfsleiders, meer dan 75 middenveldorganisaties, vele rectoren, wetenschappers, de Belgische media en vele burgers de rangen. Met de campagne, die volledig politiek neutraal is, willen de ondertekenaars drie zaken zien: een klimaatwet die de doelstelling om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn in België én de tussentijdse doelstellingen vastlegt; een investeringsplan dat alle burgers en bedrijven helpt en stimuleert om de transitie naar een klimaatneutrale samenleving te maken; en een klimaatraad van neutrale experten die het gevoerde beleid evalueert.
Ook Bouwunie tekende Sign for my Future, want de Belgische gebouwen en woningen zijn verantwoordelijk voor zo’n 30% van de CO2-uitstoot. Daarbij bedraagt het aandeel van residentiële gebouwen 21%, voor tertiaire gebouwen (zoals kantoren en scholen) is dat 9%. Er is dus nog heel wat werk aan de winkel om die uitstoot naar beneden te brengen, en dan vooral in de renovatie. Bouwunie engageert zich om daar mee voor te zorgen. In de eerste plaats door de zelfstandigen en kmo’s in de bouw te informeren en te begeleiden.
Voor meer informatie kan u terecht op de website van Sign for my Future.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.