Confederatie Bouw en BMP willen investeringsnorm van 5%

Ook betere voordelen bij bouwen en/of renoveren van woning noodzakelijk

België investeert nu 2,3% van het BBP in het energiezuinig maken van zijn infrastructuur. Maar wetende dat het Europees gemiddelde 3% bedraagt, ligt de investeringsgraad laag. Bovendien heeft de overheid decennialang te weinig geïnvesteerd, waardoor er nu meer dan ooit een inhaaloperatie nodig is. Daarom vragen de Confederatie Bouw en de Federatie van de Belgische Bouwmaterialen Producenten (BMP) de volgende federale regering om resoluut te kiezen voor een ambitieuze investeringsnorm van 5%. Op die manier kan heel wat verouderde infrastructuur (van wegen tot openbaar vervoer en gebouwen) eindelijk aangepakt worden.
Beide organisaties vinden het ook een topprioriteit om de gezinsinvesteringen te ondersteunen wanneer gezinnen een woning bouwen en/of renoveren. Een cruciale maatregel daarbij is de uitbreiding van het verlaagd btw-tarief van 6% voor sloop en heropbouw. Dat tarief geldt nu enkel in 32 stedelijke gebieden, maar moet veralgemeend worden naar heel het land.
In dezelfde optiek vragen de Confederatie Bouw en de BMP verdere belastingvoordelen voor energiebesparende of milieuvriendelijke werkzaamheden. Verder moet ook de belastingdruk op onroerend goed omlaag en moeten investeringen in huurwoningen gestimuleerd worden. Tot slot vragen beide organisaties een duidelijke reboot van de arbeidsmarkt. De ‘mismatch’ tussen werkzoekenden en werkgevers met openstaande vacatures moet weg.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.