Brick Wall City leert studenten baksteenarchitectuur

Vandenbussche biedt opnieuw ondersteuning als aannemer

Voor de vierde keer werd het voorbije academiejaar aan de UGent – Vakgroep Architectuur en Stedenbouw – een onderzoekstudio rond baksteenarchitectuur ingericht door Prof. Dr. Maarten Van Den Driessche en architect Lieven Nijs van BLAF Architecten. Twaalf masterstudenten uit het vierde en vijfde jaar ingenieur-architect gingen gedurende twee weken aan de slag voor de realisatie van een zelfontworpen baksteensculptuur.
De verschillende realisaties maken deel uit van een ruimer onderzoeksproject genaamd ‘Brick Wall City’. Het materiaal daarvoor werd geleverd door Ploegsteert. Vandenbussche werkte mee aan het project als aannemer en leverde de knowhow en de mankracht om de theorie in de praktijk om te zetten. Het is trouwens niet de eerste keer dat die familiale bouwonderneming samenwerkt met een school om aan de studenten te tonen hoe fascinerend de bouw is.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.