Steeds meer vrouwelijke werknemers in de bouw

Dankzij digitaliseringsproces kan het volgens Confederatie Bouw nog beter

Tussen 2013 en 2018 nam het aantal vrouwelijke werknemers in de bouw met 10,2% toe, terwijl het totaal aantal werknemers in de sector tijdens diezelfde periode met 6% afnam. Daardoor vertegenwoordigen vrouwen momenteel 8,7% van alle werknemers die actief zijn in de bouw. Het valt wel op te merken dat van de 17.491 vrouwelijke werknemers in de bouw in 2018 er 1.532 aan de slag waren als arbeider en 15.959 als bediende. In totaal is 1% van alle arbeiders in de bouw een vrouw, 35,3% van alle bedienden in de sector is dat eveneens. En dat kan beter, zo meent de Confederatie Bouw.
Er staan momenteel zo’n 12.000 vacatures open in de sector, maar vrouwen moeten nog de stap naar de bouw durven zetten. De bouwsector anno 2019 kan sowieso niet meer worden vergelijken met de bouw van een decennium of twee geleden. Tegenwoordig is alles veel meer technologiegericht geworden en dat digitaliseringsproces zal zich ook de komende jaren razendsnel verderzetten. Dat heeft verschillende gevolgen. Zo zal de bouwsector veel meer nood hebben aan technische profielen, maar zal een deel van het werk ook minder zwaar worden.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.