Jansen the Building Company gaat mee in BIM-revolutie

LIMBIM’mers helpen misverstanden op de werf voorkomen

Misverstanden op de werf voorkomen en tijdig opleveren, het zijn de klassieke uitdagingen in elk bouwproject. Met de opmars van de werkmethodiek BIM (Building Information Modelling) passen bouwbedrijven hier een mouw aan. Jansen the Building Company gaat volop mee in die beweging. Het richtte een BIM-team op, strikte een BIM-manager en trok twee LIMBIM’mers aan.
LIMBIM is een initiatief van Confederatie Bouw Limburg, stad Hasselt, provincie Limburg, POM Limburg, VDAB en Cevora waarbij werkzoekenden in 70 dagen tijd worden klaargestoomd om als BIM’mer aan de slag te gaan. Tijdens de opleiding ligt het leertempo erg hoog, want er wordt beroep gedaan op experten met diepgaande kennis en ervaring. Heel wat ‘afgestudeerden’ uit eerdere trajecten konden na afloop van de opleiding meteen aan het werk. Dat was ook het geval bij de LIMBIM’mers van Jansen the Building Company.
Dat Jansen the Building Company de nodige aandacht schenkt aan BIM, blijkt ook uit de aanstelling van een BIM-manager. Voor Sien van der Have, kersverse manager, is het belang duidelijk: “Door de BIM-principes toe te passen, verkort de uitvoeringstermijn en daalt het aantal fouten op de werf. We lossen misverstanden op voorhand digitaal op. Zo vermijd je conflicten en fouten op de werf. Ons team ondersteunt de andere diensten in projecten, vormt een interne helpdesk en leidt intern zoveel mogelijk collega’s op.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.