Knauf viert tiende verjaardag product met ‘Plant a tree’-actie

Insulation-glaswol met Ecose® Technology al decennium vaste waarde

Precies 10 jaar geleden introduceerde Knauf Insolution het bindmiddel Ecose® Technology. Vandaag is de glaswol met kenmerkende bruine kleur een vaste waarde in het assortiment en wijd inzetbaar. Bovendien biedt de nieuwe generatie minerale wol extra troeven op het vlak van verwerking. Knauf viert de tiende verjaardag alvast met een groene actie, ‘Plant a tree’.
De nieuwe generatie isolatiemateriaal is vervaardigd op basis van een natuurlijk bindmiddel met plantaardige grondstoffen. Dat zorgt voor sterke prestaties, want isolatie zonder chemische bindmiddelen draagt bij aan een gezond binnenklimaat. En voor de productie van het natuurlijke bindmiddel is 70% minder energie nodig dan bij de productie van traditionele bindmiddelen. Daarnaast verzekert Knauf Insulation-glaswol met Ecose® Technology de binnenluchtkwaliteit, aangezien vluchtige organische stoffen beperkt worden.
De minerale glaswol met Ecose® Technology bevat tot 80% gerecycleerd glas en is een duurzame totaaloplossing. Door het gebruik van een plantaardig bindmiddel en de afwezigheid van kunstmatige kleurstoffen of pigmenten heeft de minerale wol ook een natuurlijke bruine kleur. Het materiaal is bovendien voelbaar zachter, geurloos en geeft minder stof af, ideaal bij de verwerking.
Een laatste troef is de lokale productie. De minerale glaswol met Ecose® Technology wordt geproduceerd in Visé, nabij Luik. De producten worden gecomprimeerd zodat een grotere hoeveelheid per pallet kan worden getransporteerd.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.