- 28 mei 2019
- | Bron: Foodprocess
Eerste pasta van Belgische bodem
Eerste pasta van Belgische bodem Belcampi, van de Belgische Kempen Drie jaar geleden startte een proefproject om op Belgische bodem harde tarwe te telen voor de productie van pasta, meer bepaald in de Kempen. Dit project slaagde en resulteert vandaag in een kwaliteitsvol product dat in alle opzichten vergeleken kan worden met de zuiderse pasta’s en deze op meerdere punten zelfs kan overtreffen. Wim Heylen van RV-Food en de agro-wetenschappers van Thomas More Hogeschool wilden als eersten Belgische harde durum tarwe produceren, als proefproject. Een test had uitgewezen dat ons land over teeltgronden beschikt die sterke gelijkenissen vertonen met die in zuiderse landen: zachte zand-leemgronden die de warmte lange tijd vasthouden én met een grote waterdoorlatendheid. Amper drie jaar na de opstart van het experiment kunnen ze meedelen dat het proefproject slaagde. Met de harde durum tarwe die momenteel in ons land wordt gecultiveerd, worden nu pastaproducten geproduceerd en ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.