Slimme constructie voorkomt thermische breuk bij grote glazen puien

600 zonovergoten appartementen in voormalig hoofdkantoor Philips Lighting

Lange tijd vormde het oude hoofdkantoor van Philips Lighting, omringd door afgesloten parkeerterreinen en losstaande gebouwen, een afgesloten enclave in Eindhoven. Sinds de transformatie is het gebouw opnieuw tot leven gekomen. Het kantoor biedt plek aan meer dan 600 lofts en appartementen, die met hun grote glazen puien baden in het licht. “Om buiten nog meer naar binnen te halen, hebben we verticale schuiframen toegepast”, voegt Christopher Ho van architectenbureau diederendirrix toe. “De puien zijn verdeeld in 3 horizontale delen, waarbij je met één druk op de knop het middelste gedeelte naar beneden kunt schuiven. Het biedt optimaal wooncomfort op een klein oppervlak en het brengt ook dynamiek in de gevel.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.