Liever samenwerken dan aanwerven

Bouwzelfstandigen nemen pas iemand aan bij voldoende werk op lange termijn

In drukke tijden werken zelfstandigen uit de bouw liever samen met een collega-zelfstandige dan iemand aan te nemen. 3 op de 4 heeft dat in het verleden al gedaan, in 85% van de gevallen ging het over een collega zonder personeel. Dat blijkt uit een enquête van Bouwunie. Het grootste voordeel aan zo’n samenwerking is dat er grotere opdrachten aangenomen kunnen worden. Daarnaast is de grote flexibiliteit mooi meegenomen: samenwerkingen komen vlot tot stand, maar bij problemen scheiden de wegen even gemakkelijk. Toch gaan er ook nadelen mee gepaard. Het is bijvoorbeeld niet altijd gemakkelijk twee agenda’s op elkaar af te stemmen of steeds dezelfde visie te delen. Ook is er een groter risico op verlies van klanten aan collega’s.
Een eerste werknemer aanwerven, gebeurt in de bouwsector pas als er voldoende werk is op lange termijn. Wie aanwerft, is echter wel erg tevreden. Samenwerken is namelijk aangenamer dan alleen werken en de werkdruk bij de zaakvoerder zal enkel dalen. Ook zijn de klanten sneller geholpen, wordt er meer werk verzet, meer omzet gedraaid en sneller gegroeid. 65% van de zelfstandigen heeft wel al overwogen om een medewerker aan te werven voor uitvoerend werk. 74% vreest echter de kostprijs, mocht er niet genoeg werk zijn. Daarnaast vormen de administratieve rompslomp, het vinden van de juiste kandidaat en de organisatie van het werk de grootste struikelblokken. Om de twijfel van zelfstandigen weg te nemen om iemand aan te werven, zouden de personeelskosten moeten dalen, moet er flexibeler gewerkt kunnen worden, moet de arbeidswetgeving eenvoudiger worden en is er nood aan betere kandidaat-werknemers.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.