Europese markt voor materieelverhuur in de lift

Meer kansen in een groeiende branche

De groei van de Europese markt voor materieelverhuur loopt voor op die van de economie in het algemeen, maar laat niettemin nog meer aanzienlijke kansen zien. Dat blijkt uit het ERA Market Report, een toonaangevende bron van marktinformatie voor de Europese markt voor materieelverhuur en de enige Europese benchmark voor deze sector.
Uit het rapport blijkt dat de verhuurgroei in de 15 belangrijkste onderzochte markten in 2017 4,4% bedroeg. Een schatting voor 2018 komt uit op een stijging van 3,7% en de prognose voor 2019 komt uit op 3,4% - uitgaand van gelijkblijvende wisselkoersen. In 2017 had de markt voor materieelverhuur zonder operators voor de EU-28 en de Europese Vrijhandelsassociatie een totale omzet van 25,7 miljard euro, terwijl de 15 landen van het rapport goed waren voor meer dan 95% van de omzet. Naast Europese investeringen in vlootuitbreiding en -vernieuwing, zijn groeibevorderende factoren onder meer de toenemende erkenning van de rol van verhuur bij duurzaam ondernemen en het minimaliseren van de impact op het milieu.
Secretaris-generaal van de ERA, Michel Petitjean, over de resultaten van het rapport: “De markt groeit en wordt volwassen, wat bemoedigend is. Bedrijven in heel Europa maken steeds vaker gebruik van materieelverhuur als onderdeel van hun competitieve toolkit, omdat het kapitaal beter inzet, de impact op het milieu minimaliseert en toegang biedt tot nieuw materieel en expertise, en daarnaast naleving verzekert van de betreffende regelgeving.”

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.