Zo bereidt u uw graafmachine voor op winterse temperaturen

Maximale inzetbaarheid en winstgevendheid van uw machine

Extreme lage temperaturen kunnen een belangrijke invloed hebben op de prestaties en het onderhoud van een graafmachine. Met de volgende tips kunt u tijdens de komende wintermaanden toch een maximale inzetbaarheid en winstgevendheid van uw machine bekomen:

• Overschakelen naar hydraulische en motoroliën voor koud weer
Synthetische en multi-grade olie is meestal voldoende voor het temperatuurbereik dat in de meeste Europese landen het hele jaar door wordt ervaren. Als u echter regelmatig bij temperaturen onder het vriespunt werkt, kunt u overwegen om in plaats daarvan specifieke hydraulische en motoroliën voor koud weer te gebruiken.

• Gebruik een speciale winterdiesel
Ook het gebruik van een speciale winter- of arctische diesel, die een lager vriespunt heeft dan standaard diesel, en een beter koudstoppunt voor het afdichten van de filters, wordt aanbevolen. Het wordt ook aanbevolen om de brandstoftank tot meer dan 70% te vullen om eventuele corrosieve condensatie na te bootsen.

• Verhoog de concentratie van uw koelvloeistof
Hoe lager de temperatuur, hoe hoger de aanbevolen concentratie koelvloeistof. Tot -10 ºC kunt u een concentratie van 40% gebruiken, maar als u werkt bij temperaturen tot -50 ºC, moet u deze verhogen tot 50%.

• Test uw accu's
Batterijen kunnen tot 50% van hun sterkte verliezen in koude omgevingen, dus als uw accu al zwak is, is het onwaarschijnlijk dat uw graafmachine zal starten. Gebruik ter voorbereiding op de wintermaanden een batterijtester om de spanning te controleren en te kijken naar prestatiessignalen, zoals trage motoromloop.

Je kan dit artikel volledig lezen na registratie

Reageer

 

Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.