Online magazines

28 mei 2021 Vakinformatie over materialen en technieken voor bouwen en renoveren

Online versie bekijken
Accugereedschap steeds krachtiger
Waar vroeger altijd netstroom nodig was om elektrisch gereedschap te laten werken, gebeurt dat nu steeds vaker met een accu. Accupacks worden krachtiger en wegen steeds minder, zodat ze meer comfort bieden aan de vakman die de machines hanteert. Ze moeten niet meer onderdoen voor netstroommachines en bieden daarom heel wat voordelen. 

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

 
Waar vroeger altijd netstroom nodig was om elektrisch gereedschap te laten werken, gebeurt dat nu steeds vaker met een accu. Accupacks worden krachtiger en wegen steeds minder, zodat ze meer comfort bieden aan de vakman die de machines hanteert.
Yanmar, dat al meer dan een eeuw actief is als ontwerper, producent en distributeur van machines voor de bouw, heeft drie nieuwe graafmachines toegevoegd aan zijn gamma. De SV15VT, SV17VT en SV19VT zijn compacte minigraafmachines die uitstekende prestaties kunnen voorleggen.
Zowel in de ruwbouw als bij de afwerking wordt steeds vaker lasermeetapparatuur gebruikt. Ze zijn dan ook erg handig in gebruik en versnellen het werk aanzienlijk. Maar waar moet u opletten bij de aankoop?
Hoewel het in de praktijk veel wordt toegepast, mag een gewone isolatiebevestiging niet gebruikt worden in combinatie met spouwankers. Om dat toch mogelijk te maken, ontwikkelde pgb-Europe de Smart IPW.
De eerste primitieve hamers be­stonden slechts uit een stuk hout, steen of bot, maar al heel snel kwamen daar alle mogelijke vormen en groottes bij; een verscheidenheid aan mogelijkheden die steeds is blijven toenemen.
Na een minder goed jaar is het aantal toegekende woonkredieten terug op het niveau van 2018 en 2019. Het gemiddeld kredietbedrag blijft sterk stijgen. Bij de renovatiekredieten zien we wel een stijgende trend.
In het Vlaams-Brabantse Huldenberg werden zes kleine demowoningen gebouwd die zowel milieuvriendelijk als betaalbaar zijn. De provincie Vlaams-Brabant en Kamp C pionieren er, dankzij Europese steun, met woningen die koolstofarm en energiezuinig zijn.
Manitou Group ontsluiert de nieuwe segmenten van zijn productlijn voor de bouwsector, die uitgebreid wordt met nieuwe vaste verreikers, ultracompact verreikers en knikladers.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.