Online magazines

07 juli 2021 Vakinformatie over materialen en technieken voor bouwen en renoveren

Online versie bekijken
 
De plaats van staalframebouw in de circulaire bouw
Constructiestaal heeft in enkele jaren een heuse evolutie doorgemaakt. Waar de focus vroeger enkel lag op het (ver)bouwen of renoveren van gebouwen, zoekt staalbouw tegenwoordig ook zijn plaats in de circulaire bouwsector, met aandacht voor cradle-to-cradle en bio-based producten. Enkele proef­projecten bewijzen immers dat die bouwmethode heel wat mogelijkheden te bieden heeft.

Ing. Danny Van Parys MSc
Bladmanager

Staalbouw zoekt tegenwoordig ook zijn plaats in de circulaire bouwsector, met aandacht voor cradle-to-cradle en bio-based producten. Enkele proef­projecten bewijzen immers dat die bouwmethode heel wat mogelijkheden te bieden heeft.
CBS Beton uit Wielsbeke heeft een nieuwe oplossing uitgewerkt voor grote keerwanden. Het systeem is gebaseerd op de beproefde ReCon Walls prefabblokken en werd ontwikkeld door het CBS ReCon Walls team.
De bouwsector wordt met steeds meer en steeds grotere uitdagingen geconfronteerd. Het bouwproces moet sneller, het kostenplaatje moet goedkoper en het eindresultaat moet duurzamer worden. Een van de mogelijke oplossingen is staalbouw.
Vervolledig 6 vragen over de investeringsbereidheid van uw bedrijf het komende jaar. Iedereen maakt kans op een keramische barbecue ter waarde van 359 euro.
Op de voorstelling van het Economisch Dossier van SIGMA vielen alleen maar blije gezichten te bespeuren. Niet alleen omdat iedereen na lange tijd elkaar weer zag, maar ook omdat de verwachte verkoopdaling al bij al meeviel, zeker in verhouding tot de omstandigheden.
Na de coronacrisis zou de economische activiteit in de Eurozone sterk moeten groeien. Steven Trypsteen, econoom bij ING Belgium, verwacht voor België een groei van 4,5% in 2022. Ook voor de bouwsector zijn de vooruitzichten positief.
35% van het afval in Vlaanderen komt van bouw- en sloopactiviteiten. Urban Mining kan samen met slimmere bouwtechnieken de afvalberg drastisch doen dalen. Minister Crevits voorziet daarom 10 miljoen euro extra.
Het WTCB wil het contact met de aannemers versterken. In samenwerking met Constructiv en Fema werkt het WTCB aan een proefproject om de aannemers zo juist en snel mogelijk te informeren.
Voor heel wat mensen geldt: “beton is beton”. Maar wie actief is in de bouwwereld, weet wel beter. Het specificeren van beton voor een bepaalde toepassing op de werf, is delicaat werk.
Zoals je inmiddels ongetwijfeld weet kan MATEXPO dit jaar gewoon doorgaan. En jij kan er dankzij jouw vakplatform Aannemer opnieuw gratis bij zijn! Het enige wat je moet doen is de code AAN2721 ingeven bij jouw online registratie.
Deze mail werd verzonden naar #FIRMA# - #KORTEMAIL#
 
Dit Online Magazine is een uitgave van PM Editions nv,
Torhoutsesteenweg 226, 2-7, 8210 Zedelgem
info@pmg.be - www.pmg.be
Kleurenschema
Aantal tegels per rij
Beeldverhouding
Weergave
Hoeken afronden
0

Welkom bij Aannemer 

Aannemer maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te optimaliseren en te personaliseren. Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met Het privacy- en cookiebeleid.