- 21 augustus 2019
- | Bron: Foodprocess
Koeienstal verbouwd tot hypermoderne kaasmakerij
Koeienstal verbouwd tot hypermoderne kaasmakerij ‘t Groendal in Roeselare zet in op beleving en gestage groei Twee generaties lang was ‘t Groendal uit Roeselare een melkveebedrijf. Dertig jaar geleden kwam daar de eigen kaasproductie bij, waarmee zaakvoerders Johan Deweer en Dominique Steyaert de jongste jaren verschillende prijzen in de wacht sleepten. Nu ook de vierde generatie aan de deur klopt, besloten ze zich volledig te focussen op die activiteit. Zo is de koeienstal van weleer nu verbouwd tot een hypermoderne kaasmakerij, inclusief winkel, degustatieruimte en bezoekerscorridor. “Vandaag maken en verkopen we hier 25 verschillende soorten kaas. Mede dankzij de World Cheese Awards in onze prijzenkast, zagen we de vraag de voorbije jaren toenemen. Niet alleen in ons land overigens, maar ook vanuit de VS, Spanje, Nederland en Frankrijk”, zegt Johan Deweer. “De artisanale kaasmakerij barstte uit zijn voegen en en met mijn zoon Louis-Philippe is de opvolging verzekerd. ...
Gratis dit artikel lezen?
Registreer en word gratis online abonnee
Ben je al abonnee?
Meld je aan en krijg toegang tot de website
Door te registreren ontvangt u de newsletter. De newsletter kan u te allen tijde en zonder verdere formaliteiten opzeggen. Wij garanderen u dat uw e-mailadres en andere persoonlijke gegevens nooit aan derden worden doorgegeven en enkel gebruikt worden voor het versturen van de newsletter.
Door u in te schrijven, gaat u akkoord met De privacyvoorwaarden.